Ne jemi të gjithë të pranishëm në internet. Po, tani është zakon i të gjithëve ne, kur kërkojmë informacion, të bëjmë një kërkim në Google ose të kërkojmë adresa në Maps. Kjo është arsyeja pse “content marketing” është bërë një mjet i domosdoshëm për bizneset e vogla që kërkojnë të vihen re në internet.

Kjo strategji marketingu, e cila bazohet në krijimin dhe ndarjen e përmbajtjes së vlefshme, mund të ndihmojë bizneset e vogla të ndërtojnë audiencë besnike, të rrisin dukshmërinë e markës dhe në fund të nxisin shitjet.

Por si mund të menaxhoni një strategji që është vërtet efikase? Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë bazat e marketingut të përmbajtjes për bizneset e vogla dhe do të ofrojmë këshilla praktike se si të zbatojmë një strategji të suksesshme. Dhe për çdo kërkesë specifike, kontaktoni “Wolf & Shark Agency”, grupi i ekspertëve në Tiranë.

Pse “Content Marketing” është kaq vendimtar për bizneset e vogla?

“Content Marketing” ofron shumë përfitime për bizneset e vogla dhe të mesme. Para së gjithash, ju lejon të dalloni veten nga konkurrenca. Çfarë mund të bëni? Krijoni përmbajtje unike dhe të vlefshme që do t’ju lejojë të shfaqni vlerat e markës tuaj, të ofroni informacion të dobishëm për publikun dhe të ndërtoni një komunitet klientësh besnikë.

Por “Content Marketing” mund të ndihmojë gjithashtu kompanitë të bëhen të njohura dhe mbi të gjitha të kujtohen nga njerëzit që shfletojnë në internet dhe që vijnë në kontakt me sajtin, me faqet sociale dhe me kanalet e tjera që janë përfshirë në promovimin e kompanisë në ueb. I kombinuar me strategji të tjera marketingu, si p.sh. link building lokal, ai mund të bëjë një ndryshim të vërtetë në rritjen e biznesit tuaj.

Si të filloni në “Content Marketing”

Për të filluar me “Content Marketing”, e rëndësishme është të keni një kuptim të qartë të audiencës suaj të synuar dhe interesave të tyre. Kjo mund të arrihet përmes studimit të tregut dhe analizës së të dhënave.

Duket si një punë e mërzitshme, por ju sigurojmë se është shumë interesante: na lejon të futemi në zemër të biznesit tuaj, të analizojmë çdo pjesë të tij dhe të hetojmë me kujdes se çfarë shohin ata për ju dhe shoqërisë tuaj në ueb dhe se si ata menaxhojnë ose presin të të gjejnë.

Pasi të keni identifikuar audiencën tuaj, mund të filloni të krijoni përmbajtje që plotëson nevojat dhe interesat e tyre.

Mos harroni që përmbajtja duhet të jetë me cilësi të lartë dhe t’i japë vlerë lexuesit.

Nuk ka të bëjë vetëm me shitjen e produkteve apo shërbimeve, por me edukimin, informimin dhe përfshirjen e të tjerëve.

Kjo vlen si për kompanitë e mëdha shumëkombëshe, ashtu edhe për mikrondërmarrjet, të cilat janë kaq të rëndësishme për ekonominë e vendit tonë.

Natyrisht, eksperti që merret me këtë analizë do të duhet të jetë i mirë në diferencimin e nevojave të çdo aktiviteti, duke nënvizuar specifikat dhe pikat e forta të tij.

Për më tepër nëse flasim për kompani të vogla, të rrënjosura në territor, të cilat i drejtohen një auditori me vendndodhje gjeografike te kufizuar .

Pyetjet kryesore që duhet t’i bëni vetes përpara se të filloni

Përpara se të fillojmë me gjenerimin e përmbajtjes, është e rëndësishme t’u përgjigjemi tre pyetjeve kryesore:

  1. Cila është kompetenca ime kryesore?
  2. Si mund ta bëj përmbajtjen time interesante dhe të dobishme për audiencën time të synuar?
  3. Në cilat kanale do të jetë më efektive kjo përmbajtje?

Përgjigja e këtyre pyetjeve do t’ju ndihmojë të përqendroni strategjinë tuaj në “content marketing” dhe të krijoni përmbajtje që rezonon me audiencën tuaj.

Strategjitë e content marketing për bizneset e vogla

Tani kemi ardhur te këshillat praktike dhe më të dobishme për të qenë në gjendje të zbatojmë krijimin e përmbajtjes për një biznes të vogël, duke respektuar buxhetin në dispozicion dhe duke zhvilluar pikat e forta të markës.

Punoni në themelin tuaj përpara se të krijoni përmbajtje

Përpara se të filloni të shkruani përmbajtje, është e rëndësishme që të keni gati të gjitha burimet dhe asetet tuaja.

Në një tablo ideale, kjo do të përfshinte një faqe interneti miqësore për përdoruesit dhe motorët e kërkimit, aftësitë e projektimit dhe shkrimit të kopjeve, strategjitë e ndjekjes dhe shndërrimit, të tilla si marketingu me postë elektronike (e-mail) dhe shtimi i butonave thirrje për veprim në postimet tuaja në blog, plus mjete analitike për t’ju ndihmuar të vlerësoni përparimin tuaj.

Natyrisht, ne e dimë mirë se nuk është e mundur të kemi të gjitha këto aftësi në një kohë të shkurtër, veçanërisht kur jemi të mbytur nga angazhimet e punës dhe kaq shumë gjëra për të bërë.

Në çdo rast, ne ju këshillojmë të lexoni disa gjëra themelore për të kuptuar se çfarë mund ta bëjë përmbajtjen tuaj më efektive. Ju mund të zbuloni diçka për të cilën jeni të apasionuar (ndoshta të shkruani artikuj ose të kopjoni për postimet në mediat sociale) dhe gjëra të tjera që preferoni t’ua delegoni profesionistëve (për shembull, analiza dhe optimizim të strategjisë).

Dokumentoni dhe organizoni strategjinë tuaj të content marketingut që në fillim

Është thelbësore të ndërtoni dhe dokumentoni strategjinë tuaj të “content marketing” që nga dita e parë. Përcaktoni dhe dokumentoni elementët kryesorë të strategjisë suaj, duke përfshirë audiencën tuaj, qëllimet dhe matjet, temat e përmbajtjes, formatet e përmbajtjes dhe kanalet e ofrimit të përmbajtjes.

Është e rëndësishme të organizoni proceset tuaja të prodhimit të përmbajtjes për të maksimizuar efikasitetin dhe për të minimizuar kostot e investimit. Çfarë do të thotë?

Se është më mirë të ulesh menjëherë (ose pas një PC) dhe të vendosësh burimet dhe buxhetin që mund të investosh, zgjedhjen se kush do të krijojë përmbajtjen dhe organizimin e kalendarit.

Vendosni historinë tuaj dhe jetën e kompanisë suaj në qendër të strategjisë suaj të content marketing

Narrativa e markës mund t’ju ndihmojë të përktheni misionin, sfondin dhe identitetin unik të kompanisë suaj duke përdorur strukturat narrative.

Mund të bëhet themeli i strategjisë suaj të marketingut të përmbajtjes, duke ju diferencuar nga konkurrenca.

Mendoni për një restorant. Klientët sigurisht që do të jenë më të interesuar dhe do të ndërveprojnë më shumë me një artikull që tregon në detaje menunë e re, mënyrën e zgjedhjes së pjatave dhe disa kuriozitete për shefin e kuzhinës, krahasuar me artikujt gjenerikë dhe pa emocione që listojnë recetat e të cilave mund të gjenden me mijëra versione identike në internet.

Eksperimentoni dhe shmangni krijimin e përmbajtjes gjenerike

Mos kini frikë të jeni të guximshëm dhe të eksperimentoni. Përdorni çdo gjë që ju veçon. Mund të përdorni meme, një stil humoristik nëse ju përshtatet, ose të zgjidhni një mënyrë më formale për t’u shprehur. Ndani mendimin tuaj.

Tregojini audiencës tuaj se ku qëndroni në këtë temë. Jini tërheqës vizualisht. Një titull unik, një imazh kopertine me ngjyra dhe përdorimi i elementeve të tjera vizuale mund të bëjnë të gjithë ndryshimin.

Me kalimin e kohës, ju do të përcaktoni se cili është stili juaj dhe kushdo që përballet me përmbajtjen tuaj do të jetë në gjendje të vërtetojë, që në rreshtin e parë, se ju jeni autori.

Jini përzgjedhës me kanalet tuaja të shpërndarjes së përmbajtjes

Mos u mundoni të krijoni përmbajtje kudo, por fokusohuni në vendin ku janë klientët tuaj më të vlefshëm. Mbështetuni në ato kërkime dhe analiza të klientëve që ju thamë në fillim të artikullit për të identifikuar platformat optimale për ndarjen e përmbajtjes suaj.

Por mbani mend, një strategji efektive e marketingut të përmbajtjes nuk ndërtohet brenda një dite. Kërkon kohë, përpjekje dhe përkushtim të vazhdueshëm.

Me qasjen e duhur dhe ndihmën e profesionistëve me përvojë, ju mund të krijoni një strategji të marketingut të përmbajtjes që sjell rezultate reale dhe të qëndrueshme.

Mos prisni, kontaktoni Wolf & Shark sot dhe filloni udhëtimin tuaj drejt suksesit me content marketingun.