A keni lexuar ndonjëherë një titull që ju ka tërhequr menjëherë ose një artikull në blog aq intrigues sa ju ka bërë të dëshironi të lexoni çdo fjalë të vetme?

Nëse po, ju keni përjetuar fuqinë e copywriting dhe “content writing”.

Janë dy aspekte themelore në botën e marketingut dixhital për ta bërë markën tuaj të dallohet në universin e gjerë online, megjithatë shumë shpesh të dy termat përdoren në mënyrë sinonime, pa një vetëdije të vërtetë për ndryshimin midis njërit dhe tjetrit.

Pra, çfarë nënkuptojnë në të vërtetë këto terma? Dhe si mund të përfitojë biznesi juaj nëpërmjet një specialisti të copywriting ose content writing? Le ta eksplorojmë së bashku.

Copywriting: çfarë është?

Copywriting është si një formë arti, e cila përbëhet nga shkrimi i teksteve bindëse, që synon ta shtyjë lexuesin të ndërmarrë një veprim. Ky veprim mund të jetë blerja e një produkti, regjistrimi në një shërbim buletini ose shpërndarja e një postimi në mediat sociale.

Një autor me përvojë ka njohuri të gjera për teknikat për të tërhequr vëmendjen e lexuesit, për të mbajtur interesin e tyre dhe për t’i bindur ata që të bëjnë një hap më afër një qëllimi të caktuar.

Një pikë themelore e copywriting ka të bëjë me përdorimin e fjalëve të fuqishme dhe emocionale. Një shkrimtar i mirë bindës është në gjendje të krijojë imazhe të gjalla në mendjen e lexuesit, të trazojë emocionet dhe të krijojë një ndjenjë të fortë urgjence.

Kjo, nga ana tjetër, i ndihmon lexuesit në një rrugë që i çon ata jo vetëm të bëhen klientë, por t’i besojnë markës, duke ndërtuar besnikëri dhe duke rritur shanset që ata të ndërveprojnë përsëri me shoqërinë në të ardhmen.

Dhe çfarë është “content writing”?

Ndryshe nga shkrimi i copywriting, “content writing” përqendrohet në krijimin e përmbajtjes së dobishme dhe informuese, që synon t’u përgjigjet pyetjeve nga audienca juaj.

Qëllimi kryesor është të ndërtoni marrëdhënie afatgjata me lexuesit, të poziciononi markën tuaj si një burim të besueshëm informacioni dhe njëkohësisht të përmirësoni dukshmërinë tuaj në motorët e kërkimit.

Një shkrimtar i aftë i “content writing” di si të krijojë përmbajtje që nuk janë vetëm interesante për lexuesit, por është gjithashtu të optimizuara me teknika SEO. Një artikull i shkruar mirë është një përzierje e ekuilibruar e përmbajtjes së dobishme, fjalë kyçe përkatëse dhe gjuhë magjepsëse që i mban lexuesit të mbërthyer pas faqes, sepse është në gjendje të japë përgjigje për të gjitha ato pyetje që mund të kenë njerëzit që lundrojnë në internet.

SEO Copywriting: bashkimi harmonik i copywriting dhe content writing

Copywrite SEO përfaqëson kryqëzimin e përsosur midis shkrimit të copywriting dhe content writing, duke kombinuar më të mirën e të dy botëve. Kjo figurë e specializuar mishëron një aftësi të dyfishtë: atë të content writing bindëse dhe emocionale, tipike për copywriting, dhe atë të krijimit të përmbajtjes me vlerë të pasur dhe të optimizuar për motorët e kërkimit, një aspekt themelor i content writing.

Qëllimi i copywriting SEO nuk është i kufizuar në angazhimin e lexuesit ose sigurimin e informacionit të vlefshëm, por synon të arrijë një audiencë më të gjerë përmes një pozicioni më të lartë në rezultatet e motorëve të kërkimit.

Ai është një profesionist që duhet të ketë një kuptim të thellë të fjalëve kyçe, strukturës së tekstit dhe teknikave të SEO, duke ruajtur aftësinë për të krijuar përmbajtje tërheqëse dhe bindëse.

Me kombinimin e duhur të këtyre aftësive, ai mund të prodhojë përmbajtje që jo vetëm tërheq vëmendjen e lexuesit, por gjithashtu drejton trafik të konsiderueshëm në faqen tuaj të internetit.

Copywriting SEO vepron si një katalizator për strategjinë tuaj të marketingut dixhital, duke krijuar një rreth të virtytshëm angazhimi, vizibiliteti dhe konvertimi.

Wolf & Shark Agjenci Seo ne Tirane ne jemi të vetëdijshëm për rëndësinë e këtyre shifrave, të specializuara dhe plotësuese, dhe po aq të domosdoshme për një strategji efektive marketingu. Na kontaktoni për të mësuar rreth shërbimeve tona copywriting tonë, si për faqet e internetit dhe gazetat, ashtu edhe për ndërtimin e lidhjeve.

Fuqia e copywriting dhe content writing në marketingun dixhital

Copywriting dhe “content writing” janë si dy anët e së njëjtës medalje në botën e madhe të marketingut dixhital, dy aleatë të fuqishëm që së bashku janë pjesë e një pakete të ngushtë që ndjek suksesin e markës tuaj në internet.

Prandaj, nuk duhet bërë gabim të mendosh se janë sinonime. Fuqia e tyre qëndron në aftësinë e tyre për të angazhuar audiencë në nivele të ndryshme.

Copywriting tërheq vëmendjen, ngjall interes, ngjall dëshirë dhe në fund nxit veprim. Ndërkohë, “content writing” ushqen marrëdhënien tuaj me audiencën tuaj duke ofruar vlerë, duke iu përgjigjur pyetjeve të tyre dhe duke ndërtuar një lidhje besimi që përfundimisht përkthehet në besnikëri ndaj markës.

Por ka më shumë. Këto dy disiplina jo vetëm që magjepsin dhe angazhojnë audiencën tuaj, por gjithashtu ndihmojnë në përmirësimin e dukshmërisë së faqes suaj në motorët e kërkimit. Ata e bëjnë markën tuaj lehtësisht të gjurmueshme

Konvertimi i “lead-ve”

Të mos harrojmë një aspekt tjetër me rëndësi të madhe: konvertimin e “lead-ve”. Kopja bindëse mund të motivojë një vizitor të rastësishëm në faqen tuaj për t’u bërë një klient potencial, ndërsa përmbajtja e dobishme dhe e rëndësishme mund të ushqejë një avantazh derisa ata të ndihen gati për të bërë një blerje.

Copywriting fokusohet në përfitime dhe jo në veçori. Kjo do të thotë që në vend që thjesht të përshkruani atë që bën një produkt ose shërbim, ilustroni se si mund të përmirësojë jetën e klientit.

Kjo qasje e përqendruar te klienti është jashtëzakonisht efektive për nxitjen e konvertimeve (si dhe është ajo që kërkon Google, siç u përmend në disa të fundit).

Mbani mend: Sapo një drejtues t’ju besojë, ata kanë shumë më shumë gjasa të bëhen klientë.