Në erën dixhitale ku jetojmë, trafiku organik në internet është bërë një element thelbësor për suksesin e çdo kompanie ose agjencie që vepron online. Në këtë seksion të dedikuar të faqes sonë, të quajtur “Observer“, ne synojmë të publikojmë një studim të pavarur që hedh dritë mbi trafikun organik të gazetave kryesore shqiptare në internet. Në këtë listë ka edhe media nga Kosova të cilat përfitojnë vizita nga Shqipëria.

Të dhënat e këtij studimi janë mbledhur duke përdorur platformën e njohur Semrush, e cila ofron informacione të çmuara për fjalët kyçe të pozicionuara dhe burimet e trafikut. Në këtë artikull, do të shqyrtojmë në detaje rezultatet e këtij studimi, duke ofruar një analizë në bazë të trafikut që analizuar ky tool, duke pasur parasysh që janë të dhëna jo te sakta 100% duke mos patur ne akses ne analitikën personale të gazetave në fjalë.

Përmbajtja e Studimit: Studimi në fjalë është kryer me qëllimin e kuptimit të sjelljes së trafikut organik në gazetat shqiptare online. Të dhënat e mbledhura dhe të përpunuara nga Wolf & Shark ofrojnë një pamje të hollësishme të trafikut organik dhe fjalëve kyçe që udhëhoqën vizitorët në këto faqe të internetit. Për të bërë prezantimin e të dhënave të qarta, do të përfshijmë një tabelë që përmbledh informacionet më të rëndësishme. Vazhdoni të lexoni për të zbuluar detajet mbi cilat gazeta online janë në krye të listës në terma të trafikut organik në Shqipëri për muajin Tetor 2023.

Kjo listë përmban vetëm gazetat në gjuhen shqipe, duke hequr nga lista gazetat në gjuhë të huaja që kanë një numër të madh lexuesish nga Shqipëria.

Wolf & Shark është agjenci Seo Premium në Tiranë që ndihmon klientët për të rritur sa më shumë trafikun organik nga Google. Na kontaktoni për një konsultë falas!

Media Tetor 2023

Domain Visits Desktop share Mobile share
1 gazetatema.net 535.5K 4.28% - 22.94K 95.72% - 512.56K
2 telegrafi.com 526.05K 20.32% - 106.9K 79.68% - 419.15K
3 indeksonline.net 477.49K 9.5% - 45.38K 90.5% - 432.1K
4 botasot.info 434.19K 2.37% - 10.29K 97.63% - 423.9K
5 shqiptarja.com 384.94K 9.08% - 34.94K 90.92% - 350K
6 sot.com.al 214.38K 2.76% - 5.91K 97.24% - 208.47K
7 gazetadita.al 179.7K 1.59% - 2.87K 98.41% - 176.83K
8 top-channel.tv 175.54K 16.86% - 29.59K 83.14% - 145.95K
9 pamfleti.net 169.05K 2.25% - 3.8K 97.75% - 165.24K
10 balkanweb.com 151.22K 20.75% - 31.37K 79.25% - 119.85K
11 gazetaexpress.com 128.37K 60.71% - 77.94K 39.29% - 50.44K
12 panorama.com.al 119.64K 20.22% - 24.2K 79.78% - 95.44K
13 syri.net 105.8K 10% - 10.58K 90% - 95.22K
14 shkabaj.net 90.8K 2.48% - 2.25K 97.52% - 88.55K
15 lapsi.al 62.25K 11.16% - 6.95K 88.84% - 55.3K
16 koha.net 54.77K 81.58% - 44.68K 18.42% - 10.09K
17 tvklan.al 49.19K 27.23% - 13.4K 72.77% - 35.8K
18 albeu.com 48.24K 22.79% - 10.99K 77.21% - 37.25K
19 oranews.tv 37.05K 15.05% - 5.58K 84.95% - 31.48K
20 evropaelire.org 34.12K 66.87% - 22.81K 33.13% - 11.3K
21 topalbaniaradio.com 29.81K 11.51% - 3.43K 88.49% - 26.38K
22 gazeta-shqip.com 28.21K 14.28% - 4.03K 85.72% - 24.18K
23 abcnews.al 26.29K 52.25% - 13.74K 47.75% - 12.55K
24 klankosova.tv 26.02K 78.28% - 20.37K 21.72% - 5.65K
25 kohajone.com 22.66K 11.19% - 2.54K 88.81% - 20.12K
26 a2news.com 21.41K 49.78% - 10.66K 50.22% - 10.75K
27 sinjali.com 20.49K 81.61% - 16.72K 18.39% - 3.77K
28 euronews.al 19.71K 64.56% - 12.73K 35.44% - 6.99K
29 lajmifundit.al 19.7K 35.86% - 7.07K 64.14% - 12.64K
30 ekonomiaonline.com 19.65K 80.82% - 15.88K 19.18% - 3.77K
31 tiranapost.al 18.12K 6.41% - 1.16K 93.59% - 16.96K
32 gazetashqiptare.al 17.63K 7.03% - 1.24K 92.97% - 16.39K
33 gazetablic.com 16.84K 44.06% - 7.42K 55.94% - 9.42K
34 kallxo.com 15.58K 75.81% - 11.81K 24.19% - 3.77K
35 kosovarja-ks.com 14.51K 13.44% - 1.95K 86.56% - 12.56K
36 agroweb.org 13.86K 4.85% - 672 95.15% - 13.19K
37 bulevardionline.com 12.85K 2.41% - 309 97.59% - 12.54K
38 sportekspres.com 12.11K 22.24% - 2.69K 77.76% - 9.42K
39 anabelmagazine.com 12.04K 15.23% - 1.83K 84.77% - 10.2K
40 lajmi.net 11.97K 37.04% - 4.43K 62.96% - 7.54K
41 epokaere.com 10.2K 26.12% - 2.66K 73.88% - 7.54K
42 dritare.net 10K 12.12% - 1.21K 87.88% - 8.79K
43 topsporti.com 9.88K 80.93% - 8K 19.07% - 1.88K
44 revistapsikologji.com 9.42K 100% - 9.42K
45 scantv.al 8.6K - -
46 strugalajm.com 7.81K 3.53% - 276 96.47% - 7.54K
47 kultplus.com 7.11K 100% - 7.11K
48 javanews.al 7.1K 20.37% - 1.45K 79.63% - 5.65K
49 noa.al 7.06K 10.55% - 745 89.45% - 6.32K
50 cna.al 6.78K 44.45% - 3.02K 55.55% - 3.77K
51 dosja.al 6.74K 100% - 6.74K
52 konica.al 6.67K 6.03% - 402 93.97% - 6.27K
53 motilokal.com 6.39K 11.59% - 741 88.41% - 5.65K
54 faxweb.al 6.33K 40.47% - 2.56K 59.53% - 3.77K

Kjo renditje është krijuar duke marrë parasysh 100 website më të vizituar në Shqipëri në merkatin e Newspaper ( gazeta online), duke hequr nga lista website e huaj që në Shqipëri kane shumë lexues dhe kemi arritur në një numër të reduktuar vetëm në shqip dhe duke përfshirë mediat nga Kosova që përfitojnë trafik nga Shqipëria.

Pozicionimi Seo dhe trafiku që website marrin nga Google është i rëndësishëm edhe për gazetat online. Nga studimi ynë mund të themi që gati 90% e website që shkruajnë lajme nuk janë të optimizuar si duhet për Google, motiv ky që ndikon edhe në mosarritjen e rezultateve të dëshiruara për një kompani.

Duke mos mirëmbajtur anën Seo, nje gazetë me pak trafik nga Google është më pak e dëshiruar edhe për reklama duke bërë që konkurrenca të fitojë më shumë para.

Në bazë të studimit manual që kemi bërë, e vetmja gazetë nga lista që ka nje rritje të ndjeshme nga muaji i mëparshëm është Lajmi.net kurse në bazë të studimit duke marrë parasysh trafikun e një viti më parë janë në rritje këto gazeta: Top-channel.tv , Shkabaj.net , Topalbaniaradio.com, A2news.com, Euronews.al.

Përvec optimizimit Seo është për tu vënë në dukje se muajt e fundit Google ka azhornuar shumë herë algoritmin e tij duke penalizuar shumë website si për cilësinë e kontentit në faqë por edhe me shumë për cilësinë dhe për core web vitals të një website.

Kjo renditje do të vazhdojë të publikohet edhe në muajt në vazhdim për të parë ndryshimet në renditje. Ju këshillojmë të na ndiqni në Linkedin për ti lexuar statistikat sapo ti publikojmë.