Brenda teknikave të link building ka një të veçanti të dedikuar për një kategori të caktuar shoqërive: aktivitete lokale, si bizneset e supërmarrjeve të vogla, dyqanet, restorantet dhe të gjitha ato biznese që operojnë në nivel territori. Ne po flasim për link building e local link building.

Kjo strategji lokale e optimizimit të SEO mund të bëjë ndryshimin për kompanitë që duan të shfaqen në zonë. Por, saktësisht, çfarë është link building lokale dhe si mund ta ndihmojë biznesin tuaj të njihet në qytetin tuaj? Në këtë artikull ne do të flasim për të me detaje.

Brenda ekipit të Wolf & Shark Agency ne kujdesemi me veçanti për punën e link building të klientëve tanë, qofshin shoqëri të mëdha që kanë nevojë për link ndërkombëtare, apo shoqëri të vogla që duan të shfaqen/bien në dukje në territorin e tyre. Na kërkoni një konsultë informuese për të shqyrtuar potencialin e biznesit tuaj dhe se si mund ta bëjmë atë të rritet së bashku.

Çfarë është link building lokale

Në universin gjithnjë në zhvillim të SEO (Search Engine Optimization), link building lokale është një strategji efektive për të gjitha ato kompani që kanë nevojë për shikueshmëri në një zonë gjeografike (qytet, rajon ose vendndodhje specifike). Kjo strategji lidhet me krijimin e backlink, pra link që i referohen faqes tuaj të internetit, që vijnë nga platforma të tjera përkatëse online në zonën tuaj lokale.

Këto mund të jenë faqe që kanë të bëjnë me atë zonë/rajon, si faqet e lajmeve të një qyteti, ose që lidhen me tema të tilla si turizmi ose produkte tipike, ose vende me interes. Ajo që ka rëndësi është që artikulli të jetë i përshtatshëm për kontekstin dhe se ai ka një dobi të vërtetë për përdoruesin që po lexon atë informacion. Edhe direktoritë e vjetra ndihmojnë në disa raste në ndërtimin e “backlink lokale”, sepse duke futur faqen në një listë të kompanive të afërta, lejon gjithashtu lokalizimin e saktë nga motorët e kërkimit.

Por pse duhet të kujdesemi për këto “local link? Përgjigja qëndron në ndikimin e jashtëzakonshëm që këto kanë në rezultatet e kërkimit të bëra nga një përdorues që ndodhet pranë atij vendi dhe, rrjedhimisht, në autoritetin që Google i atribuon sajtit.

Në fakt, një faqe interneti me një numër të lartë lidhjesh lokale cilësore do të ketë një shans më të mirë për t’u shfaqur ndër rezultatet e para kur një përdorues kryen një kërkim lokal në Google, por jo vetëm.

Pra, le të zbulojmë më në detaje se si ndërtimi i lidhjeve lokale përshtatet në panoramën e gjerë të SEO lokale.

SEO lokale dhe link building lokale

SEO lokale, ose optimizimi për motorët e kërkimit lokal, është një aspekt themelor për çdo kompani që dëshiron të konsolidojë praninë e saj në tregun e një qyteti ose territori. Është zbuluar se një pjesë marramendëse e të gjitha kërkimeve të bëra në Google, mbi 46%, janë për shërbime ose produkte lokale.

Në një kontekst të tillë, shfaqja midis rezultateve të kërkimit lokal mund të bëjë një ndryshim drastik në aspektin e dukshmërisë dhe suksesit. Local Link Building” është një nga strategjitë më efektive për të arritur këtë rezultat.

Ai synon të rrisë dukshmërinë tuaj në rezultatet e kërkimit lokal duke gjeneruar lidhje cilësore nga platformat e tjera lokale në internet. Por si të zbatohet kjo strategji në një kontekst më të gjerë në marketing?

Të ndërtohet një strategji efektive për link building lokale

Krijimi i një strategjie efektive për ndërtimin e lidhjeve lokale është një proces kompleks që kërkon planifikim të kujdesshëm dhe përdorimin e mjeteve dhe teknikave të ndryshme.

Por ne do të zbulojmë menjëherë një pikë themelore dhe shumë interesante! Për t’u pozicionuar në nivel lokal, në përgjithësi, nuk ju duhen shumë lidhje, pikërisht sepse konkurrenca është e vogël në krahasim me rezultatet jo të synuara. Pikërisht për këtë arsye, nëse kompania juaj ka një vendndodhje fizike, nuk duhet të mos e njihni temën e analizës sonë të thelluar.

Le të shohim se cilët janë hapat bazë për të krijuar një prani domethënëse në Google për kërkime lokale.

Citimet lokale dhe drejtoritë lokale

Ju ndoshta keni dëgjuar për direktoritë dhe ndoshta i keni përdorur ato për të kërkuar rezultate për pyetjet tuaja në internet. Këto burime janë një burim i vlefshëm i backlink për faqen tuaj të internetit. Direktoritë lokale janë faqe interneti që listojnë bizneset në bazë të kategorisë ose zonës gjeografike.

Drejtoritë lokale janë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar ekspozim, veçanërisht nëse e rendisin biznesin tuaj në kategori që janë të rëndësishme dhe të rëndësishme për biznesin tuaj.

Një renditje lokale, nga ana tjetër, është në thelb një përmendje e emrit të biznesit tuaj, së bashku me informacionin përkatës si p.sh adresa dhe numri i telefonit, në faqet dhe portalet e tjera përkatëse në nivel territori.

Angazhimi lokal: “Përhapja në lagje”

Përfshirja aktive në komunitetin tuaj lokal mund të sjellë përfitime të jashtëzakonshme në strategjinë tuaj të ndërtimit të lidhjeve. “Neighbouring outreach” përkthehet në një angazhim të vërtetë nga kompania juaj për të marrë pjesë në komunitetin lokal.

Ju mund ta bëni këtë duke mbështetur ngjarje lokale, duke marrë pjesë në sipërmarrje bamirësie, apo edhe duke u bashkuar me biznese të tjera lokale. Këto aktivitete jo vetëm që do të rrisin dukshmërinë tuaj, por edhe reputacionin tuaj brenda komunitetit, duke ju bërë një prani të njohur dhe të besueshme.

Mos harroni, qëllimi është të merrni lidhje cilësore dhe çfarë garancie më të mirë për cilësinë ka sesa një angazhim i fortë në komunitetin tuaj lokal?

Profilet e biznesit të Google

Profili i biznesit të Google (dikur Google My Business) është një mjet që i lejon bizneset të listojnë informacionet e tyre të kontaktit, përshkrimet e shërbimit dhe më shumë.

Të kesh një prani të mirëmbajtur dhe të përditësuar në hartat dhe listat lokale jo vetëm që do t’i japë biznesit tuaj shikueshmëri më të madhe, por gjithashtu do të ndihmojë në përmirësimin e pozicionit tuaj në rezultatet e kërkimit lokal.

Shtimi i link-eve në faqen tuaj të internetit në këto platforma mund të çojë në një rritje të konsiderueshme të trafikut në faqen tuaj, rrjedhimisht duke përmirësuar pozicionin tuaj në rezultatet e kërkimit lokal.

Rrjetet Lokale

Gjithmonë në përputhje me angazhimet, interesat dhe mundësitë e zonës lokale të dikujt, një strategji që mund t’ju sjellë “local link” falas është networking lokal, pra krijimi i marrëdhënieve me biznese të tjera lokale.

Pjesëmarrja në ngjarje lokale, bashkimi me dhomat lokale të tregtisë dhe kërkimi aktiv i mundësive të partneritetit me biznese të tjera lokale mund t’ju ndihmojnë të ndërtoni një rrjet kontaktesh interesante.

Këto marrëdhënie mund të gjenerojnë lidhje cilësore për faqen tuaj të internetit, pasi shoqëritë me të cilat punoni mund të përmendin kompaninë tuaj dhe të lidhen me faqen tuaj në sajtet e tyre dhe artikujt e lajmeve.

Pra, le të përmbledhim avantazhet kryesore të ndërtimit të lidhjeve lokale dhe pse duhet të mendoni të filloni të investoni në një fushatë SEO të synuar në territor:

  • Rritni dukshmërinë e faqes suaj të internetit në rezultatet e kërkimit lokal;
  • Përmirësoni reputacionin e kompanisë suaj në nivel lokal;
  • Sillni trafik cilësor në faqen tuaj të web-it nga burime lokale;
  • Krijoni marrëdhënie të qëndrueshme me biznese dhe organizata të tjera lokale;
  • Forconi praninë e markës suaj në komunitetin tuaj.

Siç mund ta merrni me mend, ndërtimi i “local link” është një strategji SEO që kërkon angazhim dhe përkushtim afatgjatë. Nuk është një proces që do të japë rezultate të menjëhershme, por një investim në të ardhmen e biznesit tuaj.

Kjo ju ndihmon të krijoni një reputacion të fortë në nivel lokal, të rrisni dukshmërinë e faqes suaj të internetit në rezultatet e kërkimit lokal dhe të tërhiqni trafik cilësor në faqen tuaj të internetit.

Mos harroni, çdo link është një urë për në faqen tuaj të internetit dhe sa më shumë ura të keni, aq më e lehtë do të jetë për klientët vendas që t’ju gjejnë dhe të zgjedhin të angazhohen me biznesin tuaj.

Na kontakto per një analizë Falas!