“Page experience” është një faktor vendimtar në optimizimin e faqes në internet dhe mund të ndikojë ndjeshëm në kënaqësinë e përdoruesve dhe në renditjen e motorëve të kërkimit. Duke pasur parasysh rëndësinë në rritje të ofrimit të një përvoje të rrjedhshme dhe të këndshme shfletimi, kushdo që menaxhon një faqe interneti duhet të mësojë t’i japë përparësi optimizimit të përvojës në faqe.

Në fakt, kur përdoruesit vizitojnë një faqe interneti, ata presin që ajo të ngarkohet shpejt, të jetë e përshtatshme për përdorim celular dhe të ofrojë përmbajtje të rëndësishme dhe të vlefshme. Këto pritshmëri lidhen drejtpërdrejt me page experience, siç thuhet nga Google në Search Central blog. Një përvojë pozitive jo vetëm që i mban përdoruesit të angazhuar, por i inkurajon ata të qëndrojnë më gjatë në sajt, të eksplorojnë më tej dhe potencialisht të shndërrohen në klientë.

Si garantohet një page experiencë me cilësi?

Për të siguruar një përvojë të jashtëzakonshme në faqe, është thelbësore të përqendroheni në treguesit kryesorë të tillë si Core Web Vitals, optimizimi i celularit dhe përdorimi i HTTPS për të përmendur disa. Core Web Vitals matin aspekte të rëndësishme të përvojës së përdoruesit si shpejtësia e ngarkimit, ndërveprimi dhe stabiliteti vizual. Duke optimizuar këto metrika, pronarët e faqeve të internetit mund të përmirësojnë ndjeshëm performancën e përgjithshme të faqeve të tyre të internetit.

Google dhe motorët e tjerë të kërkimit e kanë njohur rëndësinë e përvojës së faqeve në përcaktimin e renditjes së rezultateve të kërkimit: faqet e internetit me përvojë më të mirë të faqeve kanë më shumë gjasa të renditen më lart në rezultatet e kërkimit. Kjo do të thotë që duke investuar në optimizimin e përvojës së faqeve, pronarët e faqeve të internetit mund të rrisin dukshmërinë e tyre dhe të tërheqin më shumë trafik organik.

Indicatori chiave della page experience

Kur bëhet fjalë për optimizimin e faqes suaj të internetit për një përvojë më të mirë të përdoruesit, ka disa udhëzime kryesore ku duhet të përqendroheni. Këta tregues luajnë një rol vendimtar në përcaktimin se sa mirë “funksionon” uebfaqja juaj dhe sa të kënaqur do të jenë përdoruesit kur ta vizitojnë atë.

Një nga treguesit më të rëndësishëm të përvojës së shfletimit përfaqësohet nga Core Web Vitals. Është një grup metrikash specifike që matin aspekte të ndryshme të përvojës së përdoruesit, duke përfshirë shpejtësinë e ngarkimit, interaktivitetin dhe stabilitetin vizual. Ju ndoshta keni dëgjuar për Bojën më të Madhe të Përmbajtshme (LCP), e cila mat se sa shpejt ngarkohet përmbajtja kryesore e një faqeje. Metrika të tjera janë vonesa e hyrjes së parë (FID), e cila mat kohën që i duhet një faqeje për t’u bërë ndërvepruese dhe Kumulative Layout Shift (CLS), e cila raporton sasinë e ndërrimeve të papritura të paraqitjes që ndodhin kur faqja ngarkohet.

Një tregues tjetër i rëndësishëm është optimizimi për pajisjet mobile. Me gjithnjë e më shumë përdorues që hyjnë në faqet e internetit nga pajisjet e tyre celulare, është jetike që uebfaqja juaj të jetë e optimizuar për shikimin në celular. Dhe nuk ka të bëjë vetëm me të paturit një dizajn të përgjegjshëm që përshtatet me madhësi të ndryshme të ekranit, por edhe me sigurimin e kohës së shpejtë të ngarkimit në pajisjet celulare dhe sigurimin e një eksperience të qetë shfletimi në ekranet me prekje.

 “Page experience”  luan një rol vendimtar në përcaktimin e renditjes së motorëve të kërkimit të faqeve të internetit. Motorët e kërkimit si Google u japin përparësi faqeve të internetit që ofrojnë një përvojë pozitive të përdoruesit, pasi përputhet me qëllimin e tyre për të ofruar përmbajtje të cilësisë së lartë dhe përkatëse. Kur një faqe interneti ofron një përvojë të qetë shfletimi, ajo tenton të renditet më lart në rezultatet e kërkimit, gjë që më pas çon në shikueshmëri më të madhe dhe trafik organik.

Teknika SEO dhe marketingu i përmbajtjes bashkohen për të krijuar strategji 360° që nuk i lënë asgjë rastësisë, por që janë të koordinuara për një rezultat të përbashkët: duke sjellë gjithnjë e më shumë njerëz “përballë” përmbajtjeve që publikojmë, duke i inkurajuar ata të ndërmarrin veprimet që duam. .

Përmirësimi i page experience  është thelbësor nëse duam të rrisim trafikun organik dhe konvertimet.

Në fakt, një nga avantazhet kryesore të përmirësimit të përvojës së faqes është, kënaqësia më e madhe e përdoruesit. Kur përdoruesit vizitojnë një faqe interneti që ngarkon shpejt, është e optimizuar për celular dhe ofron navigim të qetë, ata kanë më shumë gjasa të qëndrojnë në sajt më gjatë dhe të ndërveprojnë me përmbajtjen e tij. Ky angazhim në rritje mund të çojë në norma më të larta konvertimi, pavarësisht nëse bëhet fjalë për blerjen, regjistrimin për një buletin ose plotësimin e një formulari kontakti.

Mos e nënvlerësoni fuqinë e “page experience”. Nuk bëhet fjalë vetëm për ta bërë faqen tuaj të internetit të duket më e mirë; ka të bëjë me krijimin e një përvoje pa probleme shfletimi e  që i mban përdoruesit të angazhuar. Pra, NDËRMERRNI HAPAT E NEVOJSHËM PËR TË OPTIMIZUAR PËRVOJËN E FAQES SUAJ: KONTAKTONI Wolf Agency dhe zbuloni se si një strategji efektive mund të ndikojë pozitivisht në performancën e faqes suaj të internetit!